Restauranger i Jokkmokk — en guide

Om du just har anlänt till ditt boende, och är urhungrig, söker du säkert efter passande restauranger i Jokkmokk. Det finns ett förvånansvärt brett utbud av matställen i orten med olika inriktningar och stilar. Oavsett om du är sugen på lokala delikatesser — som renkött och fjällkoost — eller en helt vanlig pizza kommer du hitta något som faller dig i smaken.

Arctic Deli är en av de finaste restaurangerna i Jokkmokk, med mysig och modern inredning där lokala råvaror står i fokus. Det är café, restaurang och butik under samma tak — det finns till och med möjlighet att ladda din telefon! Det perfekta valet för dig som är ute efter det där unika som bara Jokkmokk kan erbjuda. Se aktuella öppettider i deras sociala kanaler.

I vår shoppingguide nämner vi Ájtte som en av butikerna du bara måste besöka. Detsamma gäller deras mysiga restaurang som huserar såväl buffé och à la carte som bar och lättare fika. Om du har tagit en rundtur i museet passar det utmärkt att stanna till på lunch i Restaurang Ájtte. Det är en av de restauranger i Jokkmokk som verkligen förmedlar den där hemtrevliga känslan. Deras öppettider hittar du på hemsidan.

Större grupper som bor hos oss på Åsgård har möjlighet att boka måltider i vår interna restaurang. På så sätt blir det lättare för er att planera era dagar hos oss! Kontakta oss så löser vi det.

Den som är sugen på asiatiskt bör bege sig till Ga La Mair thairestaurang, som ligger precis bredvid Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji. Så om du har varit på shoppingtur där kan du avnjuta en god thaibuffé efteråt. Det finns förstås även à la carte, och för den som gillar asiatiskt är det här ett bra val. Öppet 10:30–20:00 alla dagar.

Restaurang Akerlund Restaurang Akerlund serverar husmanskost av lokala råvaror som renkött och fisk. De lagar mat med koppling till den norrländska mattraditionen och med hänsyn till råvaror, ursprung och hantverk. Med fina, rymliga lokaler och en bar med rättigheter är det här en restaurang du aldrig vill lämna. Se öppettider på deras hemsida!

För mer tips på restauranger i Jokkmokk, klicka dig in här.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mer att utforska!

Bästa fikaställena i Jokkmokk

Här har vi sammanställt en lista på några av de bästa fikaställena i Jokkmokk. Det råder ingen brist på matställen här, men när du bara

Stora shoppingguiden

I den här shoppingguiden tipsar vi om intressanta butiker i Jokkmokk som verkligen är värda ett besök. Lilla Jokkmokk bjuder på så många olika upplevelser,

Bästa badplatserna — tre tips

En lista över de bästa badplatserna i Jokkmokk är inte komplett om en inte nämner Kalkstensbrottet, det gamla dagbrottet som fyllts med vatten och numera