Bad

Dálvvadisjávrasj

Talvatissjön är en sjö i Jokkmokks kommun i Lappland och ingår i Luleälvens huvudavrinningsområde. Sjön har en area på 0,166 kvadratkilometer och ligger 240 meter över havet. Sjön avvattnas av vattendraget Talvatissjöbäcken. Den angränsar till tätorten Jokkmokk. Namnet kommer från det samiska namnet på sjön Dálvvadisjávrasj, efter Dálvvadis det traditionella samiska namnet på Jokkmokk, och jávri samiska för sjö.

Notudden

Notudden kan du svalka dig i de fyra tempererade bassängerna med vattenrutschkana till den stora poolen.  Det finns dessutom duschar, bastu och omklädningsrum. Den som hellre badar i älv kan gå till den fina stranden som ligger på området.

Kalkstensbrottet

Det omtalade Kalkstensbrottet ligger efter en snårig skogsväg, väster om Jokkmokk. Vattnet är nästan drömlikt blått och för tankarna till en turkos lagun i ett semesterparadis. Packa picknickkorgen och ta en tur dit! Vägbeskrivning.

Serri naturreservat

Här kan man uppleva ett storslaget lappländskt skogslandskap. En bred fin spång- ad stig leder till en fin grillplats alldeles nära sjön, ca 500 m från vägen. Det finns ved och toalett.

 

Simhallen i Jokkmokk

Om du vill bada inomhus — speciellt på vintern — kan du gå till simhallen i Jokkmokk. Biljetter köps på Östra hörnet och visas upp till badmästaren på badet.