Bästa badplatserna — tre tips

En lista över de bästa badplatserna i Jokkmokk är inte komplett om en inte nämner Kalkstensbrottet, det gamla dagbrottet som fyllts med vatten och numera är en vacker, vältempererad bassäng. Det turkosa vattnet för tankarna till en lagun i någon exotisk semesterort. Kalkstensbrottet är en upplevelse som gör sig perfekt en sen julikväll när midnattssolen vilar på horisontens rand. För den som söker en adrenalinrush är det möjligt att hoppa från de höga klipporna ner i vattnet — men gör det på egen risk! Det vackra Kalkstensbrottet är utan tvekan en av de bästa badplatserna i Jokkmokk, så packa picknickkorgen och ta en bil dit. Det ligger västerut, på väg 747 mot Karats, förbi Puortnak. Om du hellre följer vägbeskrivningarna i mobilen kan du använda den här länken.


Samma som ovan — den listan är heller inte komplett om Notudden inte finns med. Medan Kalkstensbrottet är ett utflyktsmål mest lämpat för de äldre, är Notudden som skapat för barnfamiljen! Det finns café, restaurang, minigolf och — sist men inte minst — stora utomhuspooler med tillhörande rutschkana. Bassängerna många och varierar i storlek för att alla, oavsett ålder, ska kunna bada. Men om någon mot förmodan skulle tröttna på vattnet finns det även en angränsande lekplats. Notudden ligger i utkanten av samhället på behagligt cykelavstånd från Åsgård. Vägbeskrivning finns här.


Sista anhalten i listan över de tre bästa badplatserna i Jokkmokk: Dálvvadisjávrasj (eller Talvatissjön på svenska). Fina Dálvvadisjávrasj, som kantas av lummiga skogar och mysiga vandringsleder, ligger nästan i vandrarhemmets bakgård. Det tar inte mer än ett par minuter att promenera dit från Åsgård. Väl där möts du av liten sandstrand, ett utomhusgym och framför allt en kanonbra badplats.


Vill du ha fler tips på badplatser? Klicka dig in här.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Mer att utforska!

Restauranger i Jokkmokk — en guide

Om du just har anlänt till ditt boende och är urhungrig, söker du säkert efter passande restauranger i Jokkmokk. Det finns ett förvånansvärt brett utbud

Stora shoppingguiden

I den här shoppingguiden tipsar vi om intressanta butiker i Jokkmokk som verkligen är värda ett besök. Lilla Jokkmokk bjuder på så många olika upplevelser,